Szef kuchni

Paweł Dołżonek to młody, pełen energii Szef Kuchni, który doświadczenie zdobywał w renomowanych, wyróżnionych gwiazdkami Michelin restauracjach w Londynie oraz w Tokio. Przez 5 lat, jako Head Chef, dbał również o wysublimowane gusta członków elitarnego klubu Haberdasher’s Hall w Londynie.

Dzięki jego oryginalnej, bazującej na świeżych, sezonowych produktach oraz pełnej innowacji kuchni, obie restauracje w Pałacu Ciekocinko, 1906 Gourmet Restaurant i Luneta & Lorneta Bistro Club, trafiły na łamy prestiżowego Żółtego Przewodnika kulinarnego Gault & Millau. Pierwsze wyróżnienia zostały przyznane zaledwie 6 miesięcy po otwarciu hotelu i od tego czasu, każdego roku hotelowe restauracje utrzymują swoją wysoką pozycję. Paweł został również uhonorowany przez Gault & Millau tytułem Szefa Jutra Północnej Polski 2015.

Jako członek stowarzyszenia JRE – Jeunes Restaurateurs, Paweł często gości na łamach kulinarnego magazynu Passion, z kolei prestiżowy amerykański magazyn Wine Spectator uznał pałacową kartę win i sposób parowania ich z posiłkiem za warte wyróżnienia.

gaultmillau
logoJRE